Räkgryta med kokosmjölk

Ingredienser (4 personer):

  • 350 g tigerräkor
  • 2 tsk kurryblandning enligt recept nedan
  • 1 gullök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk pressade färsk ingefära
  • 1 msk matlagnings olja
  • 1 st medelstor potatis
  • 2 dl kokosmjölk
  • Salt

Kurryblandning:

  • 1/2 tsk röd chilipulver
  • 1 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen garammasala
  • 1 tsk malen gurkmeja 

Tina upp räkorna. Plocka bort den mörka strängen längs ryggen från räkor.

Fräs gullök i varm olja. Blanda i all kryddblandningen med kokosmjölk i en liten skål.
Häll i kryddblandningen i det varma kastrullen. Koka såsen under lock 10 min.
Skär potatisen i små bitar och blanda i kryddblandningen.
Koka några minuter. Blanda i räkor och små koka några minuter till utan lock.

Servera med jesmin eller basmati ris.