Fiskgryta med apelsin

Ingredienser (4 personer):

  • 200 g laxfile
  • 200 g vitfisk file, typ hälleflundra eller pungeus file
  • 100 g skalade räkor
  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 gullök
  • 4 msk cremefraiche
  • 1/2 tsk kurryblandning från recept nedan
  • 1 msk hackade gräslök
  • salt och peppar
  • 1 msk matlagnings olja
  • 1 limeblad
  • 3 msk vitvin
  • 1 msk fisksås
  • Saft från en apelsin
  • 1 strimla av apelsinskal
  • 1 potatis
  • 1/2 gurka

Kurryblandning:

  • 1/2 tsk röd chilipulver
  • 1 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen garammasala
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • Skala och skiva potatis och gurka. Blanda i all kryddblandningen med paserade tomat, buljong och fisksås i en liten skål.
    Hacka lök och fräs i varm olja i en kastrul. Blanda ner kryddblandningen, vitvin, potatis och gurkbitar och låt koka med lock.
    Skär fisken i 2 cm stora tärningar.Lägg de i kastrullen och låt koka några minuter.
    Blanda i cremefraiche och sist apelsin saft.

    Färdig att servera med ris.