Ingredienser (4 personer):
- 350 g tigerräkor
- 2 tsk kurryblandning enligt recept nedan
- 1 gullök
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 tsk pressade färsk ingefära
- 1 msk matlagnings olja
- 1 st medelstor potatis
- 2 dl kokosmjölk
- Salt
Kurryblandning:
- 1/2 tsk röd chilipulver
- 1 tsk malen koriander
- 1/2 tsk malen spiskummin
- 1 tsk malen garammasala
- 1 tsk malen gurkmeja
Tina upp räkorna. Plocka bort den mörka strängen längs ryggen från räkor.
Fräs gullök i varm olja. Blanda i all kryddblandningen med kokosmjölk i en liten skål.
Häll i kryddblandningen i det varma kastrullen. Koka såsen under lock 10 min.
Skär potatisen i små bitar och blanda i kryddblandningen.
Koka några minuter. Blanda i räkor och små koka några minuter till utan lock.
Servera med jesmin eller basmati ris.