Ingredienser (4 personer):
- 200 g laxfile
- 200 g vitfisk file, typ hälleflundra eller pungeus file
- 100 g skalade räkor
- 5 dl fiskbuljong
- 1 gullök
- 4 msk cremefraiche
- 1/2 tsk kurryblandning från recept nedan
- 1 msk hackade gräslök
- salt och peppar
- 1 msk matlagnings olja
- 1 limeblad
- 3 msk vitvin
- 1 msk fisksås
- Saft från en apelsin
- 1 strimla av apelsinskal
- 1 potatis
- 1/2 gurka
Kurryblandning:
Skala och skiva potatis och gurka. Blanda i all kryddblandningen med paserade tomat, buljong och fisksås i en liten skål.
Hacka lök och fräs i varm olja i en kastrul. Blanda ner kryddblandningen, vitvin, potatis och gurkbitar och låt koka med lock.
Skär fisken i 2 cm stora tärningar.Lägg de i kastrullen och låt koka några minuter.
Blanda i cremefraiche och sist apelsin saft.
Färdig att servera med ris.