Vegetarisk risotto

Ingredienser (2 personer):

  • 1 dl paraboiled eller gärna avorioris
  • 1 gullök
  • 1 morot
  • 1 liten potatis
  • 1 palsternacka
  • 200 g pumpa eller squash
  • 6 dl gönsaksbuljong
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/3 tsk gurkmeja
  • 1/3 tsk paprilka pulver
  • 1/2 tsk stekta spiskummin (ska vara torr stekta innan i en separat stekpanna)
  • 1/2 tsk timjan
    salt och nuymalen svartpeppar
  • 2 dl krossade tomater
  • 1/2 paprika
  • 1 msk olja

Skala och hacka löken och moroten i små bitar. Koka upp buljong oh olja i en kastrul.

Blnada ner ris och hackade morotbitar. Koka på svag värme under lock i 10 min.Skär resten av grönsaker i små bitar. Blanda i grönsaker, gullök och all kryddor. Pressa ner vitlöken och häll i krossade tomaten. Salta och peppra. Rör om och koka på svag värme 15 min till tills vätskan absorberas av riset.