Ingredienser (2 personer):
- 1 dl paraboiled eller gärna avorioris
- 1 gullök
- 1 morot
- 1 liten potatis
- 1 palsternacka
- 200 g pumpa eller squash
- 6 dl gönsaksbuljong
- 1 vitlöksklyfta
- 1/3 tsk gurkmeja
- 1/3 tsk paprilka pulver
- 1/2 tsk stekta spiskummin (ska vara torr stekta innan i en separat stekpanna)
- 1/2 tsk timjan
salt och nuymalen svartpeppar - 2 dl krossade tomater
- 1/2 paprika
- 1 msk olja
Skala och hacka löken och moroten i små bitar. Koka upp buljong oh olja i en kastrul.
Blnada ner ris och hackade morotbitar. Koka på svag värme under lock i 10 min.Skär resten av grönsaker i små bitar. Blanda i grönsaker, gullök och all kryddor. Pressa ner vitlöken och häll i krossade tomaten. Salta och peppra. Rör om och koka på svag värme 15 min till tills vätskan absorberas av riset.