Ingredienser (4 personer):
- 500 g räkor med skal eller 300 g frysta räkor utan skal
- 2 dl sköljd ruccula
- 2 tsk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 100 g fullkornstagliatelle
- 2 dl gläddfil
- salt och peppar
- 1 avokado
- Några skivor haloumi ost
- 2 msk lime juice
- 1 tomat
- 1/2 dl majs från burk
- 1/2 rödlök
Skala räkorna eller tina upp lätt om det är skalade frysta räkor. Koka pastan. Skölj ruccola.
Värm stekpanna med olja i. Pressa ner vitlöken. Fräs till gyllene brunn.
Stek i båda sidan av haloumi bitar några minuter. Blanda ner pastan.
Stek några minuter med salt och peppar. Ta bort stekpannan från värmeplattan.
Blanda gräddfil med lime juice och Räkor. Blanda ner såsblandningen med pasta i en sallad skål.
Blanda i allra sist hackade tomat, majs, ruccola, hackade rödlök och skivade tomat.