Räk och grönsaks polao

Ingredienser (2 personer):

  • 200 g skalade räkor
  • 1 dl basmatisris
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • 100 g broccoli buketter
  • 1 burk kokta kikärter
  • 2 msk matlagningsolja eller smör (efter smak)
  • 1/2 rödpaprika
  • 1/2 dl grön ärtor
  • 1/2 gullök
  • 1/2 tsk pressade vitlök
  • 1 lagerblad
  • 1 kanelstång
  • salt
  • 2 st grönchili
  • 2 dl mjölk
  • 1 morot
  • 1 potatis
  • 1 färsk tomat
  • 1/2 tsk socker

Hacla lök. Skala och skär alla grönsaker i små bitar.
Skölj ris och låt rinna av vatten från ris i en sil, även kikärtor.
Fräs lök i varm olja, tillsätt lagerblad och kanelstång och stek några minuter till.
Lägg i ris med all krydda(utan chili), salt, socker, räkor och grönsaker i kastrullen. Stek under mellan värme ungefär 5 minuter.
Rör om då och då. Häll vatten och mjölk. Låt koka upp och sänk värmen till det minsta. Lägg i hela gröna chilin ovanpå riset.
Låt koka tills riset känns mjuk under lock.