Ingredienser (2 personer):
- 200 g skalade räkor
- 1 dl basmatisris
- 1 tsk finriven färsk ingefära
- 100 g broccoli buketter
- 1 burk kokta kikärter
- 2 msk matlagningsolja eller smör (efter smak)
- 1/2 rödpaprika
- 1/2 dl grön ärtor
- 1/2 gullök
- 1/2 tsk pressade vitlök
- 1 lagerblad
- 1 kanelstång
- salt
- 2 st grönchili
- 2 dl mjölk
- 1 morot
- 1 potatis
- 1 färsk tomat
- 1/2 tsk socker
Hacla lök. Skala och skär alla grönsaker i små bitar.
Skölj ris och låt rinna av vatten från ris i en sil, även kikärtor.
Fräs lök i varm olja, tillsätt lagerblad och kanelstång och stek några minuter till.
Lägg i ris med all krydda(utan chili), salt, socker, räkor och grönsaker i kastrullen. Stek under mellan värme ungefär 5 minuter.
Rör om då och då. Häll vatten och mjölk. Låt koka upp och sänk värmen till det minsta. Lägg i hela gröna chilin ovanpå riset.
Låt koka tills riset känns mjuk under lock.