Aubergine med yoghurt sås

Ingredienser (2 personer):

  • 1 st stor aubergine
  • 1/3 tsk gurkmeja
  • 1/3 tsk malen kummin
  • svartpeppar
  • 1 krm chilipulver
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl mynta
  • 1 msk lime juice
  • 1/2 tsk socker
  • 1 urkärnade grönchili
  • salt
  • olja

Skiva aubergine och blanda i salt, gurkmeja, kummin, svartpeppar och chilipulver. Värm upp 2 msk olja i en stekpanna och stek några min i varsin sida av aubergine. Lägg upp skivorna i en oljad ugnform och grädda tills auberginen käns mjuk.

Youghurt sås: Mosa färsk mynta i en mortel eller i mixer. Blanda i lime juice, salt, socker och hackade grön chili. Ta ut aubergine från ugnen när den käns mjuk och häll över såsen. Färdigt att servera med ris eller bulgur.