Kikärtsgryta med yoghurt

Ingredienser (2 personer):

  • 2 burk kikärtor eller blötlägg och koka upp i saltat vatten 200 g kikärtor
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 3 msk flytande margarin eller hemgjorda ghee ( se nedan )
  • 1/4 tsk malen chilipulver
  • 1/4 tsk malen spiskummin
  • 1/3 tsk malen koriander
  • 1/3 tsk malen gurkmeja
  • 1/4 tsk malen kanel
  • 1/4 tsk malen kardemumma
  • 1/4 malen muskottnöt
  • 1/4 tsk malen muskottblomma
  • 1/3 tsk paprikapulver
  • Salt
  • 2 msk russin
  • Några basilika blad

Ghee:
Smällt 500 g smör i en kastrull och koka i svag värme tills massan och oljan skiljs åt och det börjar lukta gott. Var försiktigt att inte bränns i botten.Färgen ska vara gyllene brunn.Sila bort massan från flytande smöret.
Häll upp i en glas burk och förvaras.Kan användas till olka matlagning typ polao, gryta, korma, grönsaker mm. Det ger både doft och smakar gott till maten.

Kirärtsgryta:
Värm margarin i en kastrul. Ta upp all krydda i en liten skål och häll i den varma margarinet. Rör om och blanda i yoghurten. Koka upp.
Salta oc smaka. Blanda ner kikärtor och russin. Koka i svag värme 10 min.

Lägg på basilika, rör om 1-2 min till. Färdig att servera. Servera med ris.