Ingredienser (4 personer):
- 400 g lammkött
- 1 gullök
- 1 msk av kurryblandning
- 1 lager blad
- 1 kanelstång
- 2 msk grekisk eller turkist joghurt
- Olja
- salt
- 1/2 tsk chilipulver
- 4 hackade vitlöksklyftor
- 1 tsk finriven färsk ingefära
- 1 tsk paprika pulvet
- 1 tsk stekta och mortade spiskummin
- Kurryblandning:
- 1/2 tsk röd chilipulver
- 1 tsk malen koriander
- 1/2 tsk malen spiskummin
- 1 tsk malen garammasala
- 1 tsk malen gurkmeja
Skär köttet i små bitar för gryta. Skär och hacka gullök. Stek kanel och lagerblad. Värm olja och fräs gullök.
Blanda kött med all krydda och yoghurt utan stekta mortade spiskummin. Marinera 10 min.
Häll i köttblandningen i kastrullen med gullök i. Koka i medelvärme med lock ungefär en timme. Rör då och då.
Om det fastnar i botten häll i halv dl vatten varje gång. Koka köttet i svag värme tills det känns mjuk.
När det är färdig strö på 1 tsk stekta spis kummin och servera med ris och sallad.