Stekta äggnudlar med kyckling

Ingredienser (4 personer):

  • 150 g tillagat kycklingfilé
  • 1 gullök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk matlagnings olja typ rapsolja
  • 1 msk buljongfond
  • 250 g äggnudlar
  • salt och peppar
  • 1 dl hackade morötter
  • 1 dl strimlade vitkål
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1/2 tsk pressade färsk ingefära
  • 1 grön chili
  • 2 st ägg 

Skär kycklingfilerna i strimlor. Skala och hacka lök, vitlök och chili.
Koka äggnudlar i varmvatten med salt några minuter. Sila och skölj i kallt vatten.

Fräs lök och vitlök i varm olja i en stekpanna.
Blanda ner all krydda utan chili, buljong, grönsaker och kyckling kött. Stek några minuter. Blanda i nudlar och därefter vispade ägg.
Stek och rör om nudlar blandningen ungefär 5 minuter.
Hackade chili tillsätter i slutet.