Ingredienser (4 personer):
- 150 g tillagat kycklingfilé
- 1 gullök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk matlagnings olja typ rapsolja
- 1 msk buljongfond
- 250 g äggnudlar
- salt och peppar
- 1 dl hackade morötter
- 1 dl strimlade vitkål
- 1/2 tsk malen spiskummin
- 1/2 tsk pressade färsk ingefära
- 1 grön chili
- 2 st ägg
Skär kycklingfilerna i strimlor. Skala och hacka lök, vitlök och chili.
Koka äggnudlar i varmvatten med salt några minuter. Sila och skölj i kallt vatten.
Fräs lök och vitlök i varm olja i en stekpanna.
Blanda ner all krydda utan chili, buljong, grönsaker och kyckling kött. Stek några minuter. Blanda i nudlar och därefter vispade ägg.
Stek och rör om nudlar blandningen ungefär 5 minuter.
Hackade chili tillsätter i slutet.