Ingredienser (4 personer):
- 250g nudlar
- 2 msk olja
- 1 röd paprika
- 4 msk teriyakisås
- 1 morot
- 100g herikortsverts
- 1 dl småskuren vitkål
- 1 gullök
- 100g minimajs
- 1 msk sesam olja
- salt och peppar
- 1 st grönchili
- 400 g nötkött, tex lövbiff eller märgpipa
Till marinad:
- 2 pressad vitlöksklyfta
- 2 msk soja
- 2 msk sötsursås
- 1 tsk färsk finrieven ingefära
- 1 bruten torkade röd chili
- salt och peppar
- 1 msk apelcidervinäger
Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär köttet i tunna strimlor och blanda med marinaden. Låt stå 10 min.
Skala och hacka gullök, skala och skär morot, minimajs, herikortsvert och paprika i små bitar.
Koka nudlar några minuter i kokande vatten med några droppar olja i så det inte klibbar ihop. Sila av vatten.
Värm olja i en wokpanna i hög värme och fräs köttet med marinaden några minuter. Tillsätt gullök och rör om.
Blanda ner grönsaker och allra sist nudlar och hackade grönchili i köttet.
Blanda i sesamolja. Fräs under hög värme några minuter till. Salta och smaka.
Konsistensen ska varken vara för torrt eller vattnigt.