Wokade nudlar med biff

Ingredienser (4 personer):

  • 250g nudlar
  • 2 msk olja
  • 1 röd paprika
  • 4 msk teriyakisås
  • 1 morot
  • 100g herikortsverts
  • 1 dl småskuren vitkål
  • 1 gullök
  • 100g minimajs
  • 1 msk sesam olja
  • salt och peppar
  • 1 st grönchili
  • 400 g nötkött, tex lövbiff eller märgpipa

Till marinad:

  • 2 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk soja
  • 2 msk sötsursås
  • 1 tsk färsk finrieven ingefära
  • 1 bruten torkade röd chili
  • salt och peppar
  • 1 msk apelcidervinäger

Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär köttet i tunna strimlor och blanda med marinaden. Låt stå 10 min.
Skala och hacka gullök, skala och skär morot,  minimajs, herikortsvert och paprika i små bitar.

Koka nudlar några minuter i kokande vatten med några droppar olja i så det inte klibbar ihop. Sila av vatten.

Värm olja i en wokpanna i hög värme och fräs köttet med marinaden några minuter. Tillsätt gullök och rör om.
Blanda ner grönsaker och allra sist nudlar och hackade grönchili i köttet.
Blanda i sesamolja. Fräs under hög värme några minuter till. Salta och smaka.
Konsistensen ska varken vara för torrt eller vattnigt.