Pumpasoppa med curry och kokosmjölk

Här kommer ett recept på Pumpasoppa med curry och kokosmjölk som jag hittade hos ICAs Matkasse. Det här receptet samt alla ingredienser har man alltså fått om har varit på prenumerant av deras matkasse, men jag valde att handla ingredienserna själv.

Ingredienser (4 personer)

  • ca 800 g butternutpumpa
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 2 tsk curry
  • 1 msk olja
  • 7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 400 ml kokosmjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 lime
  • 150 g sockerärter
  • 1 ask, färsk persilja (à 20 g)
  • 1/2 dl rostade och saltade pumpakärnor

Tillagning:

Rensa ur pumpan på kärnor och eventuella rester från fröhuset. Tärna pumpan i 2-4 cm stora kuber, beroende på om du gillar små eller stora bitar. Skala sedan löken och vitlöken, kärna ur chilin. Hacka sedan lök, vitklök och chili.

Fräs löken, vitlöken och chilin tillsammans med curry och pumpa tills det fått lite färg. Skala och riv ingefäran och tillsätt den tillsammans med kokosmjölken och buljong.

Låt skjuda i ca 10-20 minuter, beroende på hur stora pumpa kuber du skurit, tills pumpan känns mjuk. Smaka av med salt, peppar och lite lime.

Medens du väntar på att soppan ska koka klart så strimmlar du ärtskidorna och hackar persiljan. Vänd ner dem när soppan är klar eller precis innan servering.

Kommentar
Väldigt gott recept och inte särskilt svårt. Dock många saker som behöver inhandlas om man inte har dem hemma eller inte prenumerar på matkassen. Jag valde även att plocka bort Naanbröden från ICAs recept, men de rekommenderade 260g Naan för 4 portioner.