Ingredienser (4 personer):
- 1 st kyckling
- 1st gul lök
- 1tsk pressade eller riven vitlök
- 1tsk riven färsk ingefära
- 1/3 tsk gurkmeja
- 1/3 tsk chili pulver
- ½ tsk malen koriander
- 1/3 tsk spiskummin pulver
- Olja
- Salt
- 1 msk passerade tomater eller 1 tsk tomat pure
- ½ tsk paprika pulver
Hel garam masala eller 1tsk malen garammasala blandning
Färsk koriander blad efter smakRensa, skär och skölj kycklingen i bitar. Hacka gullök och fräs i varm olja i en kastrull. Blanda i garammasala om det är hel annars blandas med övriga ingredienser om det är malen. Stek tills gullöken blir mjuk.Blanda all krydda i en liten skål med lite vatten. Häll i kryddblandningen i olja och rör om. Låg värme. Häll i kycklingen och rör om. Täck kastrullen med lock.
Rör om då och då så det inte fastnar i botten. När det släpper ut vatten från kycklingen öka på lite värme. Koka kyckling grytan ungefär en timme. Smaka och känn på saltet.
När det är färdigt strö på hackade färsk koriander blad. Servera med bulgur ala champinion eller kokta ris. Se separat recept.