Ingredienser (4 personer):
- 3 st chiken bröst file eller 1 st färsk kyckling
- 1 tsk malen garam masala
- 2 st vitlöksklyfta
- 1 liten bit färsk ingefära
- 2 st gullök
- Salt
- 2 msk olja
- 2 dl matlagnings grädde
- 1/2 tsk malen koriander
- 1/2 tsk malen spiskummin
- 1/3 tsk rödchilipulver eller 1 hackade färsk röd chili
- 1 msk smör
- 1 msk russin
- 1 tsk socker
Skär kyckling i små bitar till grytan. Mixa i mixer en gullök, ingefära och vitlök.
Värm upp oljan och fräs lök blandningen i en kastrul. Blanda i kryddor, salt, socker och grädden i lökblandningen.
Koka upp och tillsätt kyckling bitar. Koka ungefär en halv timme under lock.
Tillsätt russin. Hacka och fräs 1 gullök i smör i en annan stekpanna. När kyckling grytan är färdig, blanda i stekta lök.
Servera med polao eller kokt ris.