Chicken korma

Ingredienser (4 personer):

  • 3 st chiken bröst file eller 1 st färsk kyckling
  • 1 tsk malen garam masala
  • 2 st vitlöksklyfta
  • 1 liten bit färsk ingefära
  • 2 st gullök
  • Salt
  • 2 msk olja
  • 2 dl matlagnings grädde
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1/3 tsk rödchilipulver eller 1 hackade färsk röd chili
  • 1 msk smör
  • 1 msk russin
  • 1 tsk socker

Skär kyckling i små bitar till grytan. Mixa i mixer en gullök, ingefära och vitlök.
Värm upp oljan och fräs lök blandningen i en kastrul. Blanda i kryddor, salt, socker och grädden i lökblandningen.
Koka upp och tillsätt kyckling bitar. Koka ungefär en halv timme under lock.
Tillsätt russin. Hacka och fräs 1 gullök i smör i en annan stekpanna. När kyckling grytan är färdig, blanda i stekta lök.

Servera med polao eller kokt ris.