Vitkål bhaji

Ingredienser (4 personer):

  • 1/3 del av en Vitkål
  • 1st Gull lök
  • Grönchili (efter smak)
  • 1/4 tsk Spiskummin
  • 1dl skalade räkor
  • 1msk fisksås
  • Örtsalt
  • 2 msk gröna ärtor
  • Olja
  • Färsk koriander
  • 1krydmått gurkmeja

Skär vitkålen i smala och tunna bitar. Man kan ta hjälp av osthyvel. Hacka lök och värm oljan. Stek lök, chili, spiskummin i olja. Tillsätt resten av ingredienserna utom räkor och färsk korianderblad. Efter 5 min tillsätt räkor och fortsätt att steka tills vitkålen känns mjuk.

Tillsätt hackade korianderbladet och servera antingen med kokt ris eller bröd. Man kan utesluta räkor om man är känslig för skaldjur.

No Comments

Leave a Comment