Aubergine med yoghurt sås

Ingredienser (2 personer):

  • 1 st stor aubergine
  • 1/3 tsk gurkmeja
  • 1/3 tsk malen kummin
  • svartpeppar
  • 1 krm chilipulver
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl mynta
  • 1 msk lime juice
  • 1/2 tsk socker
  • 1 urkärnade grönchili
  • salt
  • olja

Skiva aubergine och blanda i salt, gurkmeja, kummin, svartpeppar och chilipulver. Värm upp 2 msk olja i en stekpanna och stek några min i varsin sida av aubergine. Lägg upp skivorna i en oljad ugnform och grädda tills auberginen käns mjuk.

Youghurt sås: Mosa färsk mynta i en mortel eller i mixer. Blanda i lime juice, salt, socker och hackade grön chili. Ta ut aubergine från ugnen när den käns mjuk och häll över såsen. Färdigt att servera med ris eller bulgur.

No Comments

Leave a Comment